Share the Music!

The Blog

Op zoek naar een gitarist

Soms zijn er van die berichten die je liever niet wilt schrijven. In dit geval is dit bericht het resultaat van een beslissing die je eigenlijk niet wilt nemen.

Na 12 jaar samen spelen heeft Derwin besloten om te stoppen met Reverse. Hij vond het een ontzettend moeilijke beslissing en heeft er lang over nagedacht maar kwam tot de conclusie dat werk, privé en twee bands simpelweg niet te combineren zijn. Als band zijn we natuurlijk behoorlijk verslagen, na 12 jaar samen spelen zijn we goede vrienden geworden en hebben we veel met elkaar meegemaakt.
Derwin stond aan de wieg van (toen nog) Through Time en was er vanaf het begin bij en dat maakt het afscheid misschien nog wel het lastigst.

Voorlopig hoeven we het in elk geval nog niet zonder Derwin te doen: De geboekte optredens zal hij sowieso nog meespelen, dus voor het eind van het jaar zijn we nog niet van hem af.

Wel willen we graag vast op zoek naar een vervanger voor Derwin. Zo hoeven we niet stil te staan, kan de nieuwe gitarist misschien al wel optredens overpakken van Derwin en nieuw geboekte optredens gaan meespelen.

Wat zoeken we:
– Een elektrisch gitarist
– Die ook nog een potje kan zingen voor her en der een stukje leadzang maar ook regelmatig een tweede of derde stem
– Liefst natuurlijk uit omgeving Nieuwlande/Hoogeveen, dat is voor hem (en ons ook) wel het makkelijkst
– Affiniteit met het genre dat we spelen (pop/rock)

Lijkt het jou dus iets om bij ons te komen spelen, of ken je iemand die perfect is voor ons? Laat het ons weten via [email protected] of via een PB op facebook (facebook.com/reversebandnl)!

Uiteraard houden we jullie op de hoogte van wanneer Derwin’s laatste optreden met ons is, want daar betrekken we jullie graag bij!

Lieve mensen, we moeten jullie iets vertellen…

We stoppen ermee.

12,5 jaar geleden kwamen we bij elkaar in de garage van de ouders van 1 van onze toenmalige bandleden. Jong, onervaren maar vooral ook heel enthousiast. Dat enthousiasme werd steeds groter: We gingen optreden, kregen een eigen geluidsset, gingen In-Ear spelen… De enige kink in de kabel was dat we maar geen drummer vast leken te kunnen houden ;-). Eerst Wilbert, toen Tom en daarna Sander. Na het vertrek van Sander kwam Robert er kortstondig bij om vervolgens vervangen te worden door Jeroen. Helaas waren we inmiddels al wel bijna 2 jaar verder en hadden we maar weinig opgetreden omdat de nieuwe drummers de nummers moesten instuderen. Dat is iets wat ons de laatste jaren een beetje is blijven achtervolgen; we traden niet meer zoveel op als we zouden willen en dat frustreerde ook wel een beetje.
Begin dit jaar leek het dan toch de goede kant op te gaan. We hadden voor de maanden maart, april, mei, juni, juli verschillende optredens staan en hadden ontzettend veel zin om weer lekker te gaan optreden!
Maar toen vertelde Derwin ons begin dit jaar dat hij er mee ging stoppen. Hij was inmiddels best druk met zijn andere band, Cave Canem en met zijn werk en privé erbij was het gewoon teveel. Met pijn in zijn hart had hij dan ook besloten om afscheid van ons te nemen. Wel zou hij gelukkig de komende optredens nog gewoon met ons meedoen. Vol goede moed gingen we dan maar op zoek naar een nieuwe gitarist, of toetsenist, dat mocht ook. Dat schoot alleen nog niet zo erg op. En toen kwam het Coronavirus om de hoek kijken en werden alle optredens waar wij zo naar uitkeken geannuleerd.
Ook onze repetities werden even in de ijskast gezet, mede omdat 1 van ons in de zorg werkt en echt geen extra risico kon en mocht lopen.

Begin mei werd voorgesteld om binnenkort toch de repetities maar weer te gaan oppakken. Met de versoepelde maatregelen moest dat wel kunnen dachten we. Maar niet veel later kregen we een telefoontje van ons Maarten. Hij had in de afgelopen periode, met al die vrije tijd, veel nagedacht en hij was tot de conclusie gekomen dat ook hij moest stoppen met Reverse. Met zijn andere band Take-7 erbij, de voetbal, zijn privé, werd het ook hem te druk bij elkaar. En hoewel we dat ontzettend jammer (om het maar even zachtjes uit te drukken) vonden, begrepen we het ook wel.

Hoog tijd voor een crisisoverleg dus. En eigenlijk was het voor de meesten van ons al wel duidelijk; we stoppen ermee. Op zoek naar een nieuwe gitarist/toetsenist én een nieuwe bassist zagen we om verschillende redenen simpelweg niet zitten. We zouden dan ook nog maar met de helft van onze originele bezetting overblijven.

We stoppen ermee dus. Na 12,5 jaar is het klaar. Hoe kut we dat ook vinden. We zijn met elkaar volwassen geworden, hebben gelachen, ruzie gemaakt, gehuild maar voornamelijk muziek gemaakt en uiteindelijk voelen we ons een beetje familie van elkaar. Het was ook echt geen leuke of makkelijke beslissing maar uiteindelijk voor ons wel de beste denken we.

Maar we gaan natuurlijk niet stilletjes verdwijnen. We willen heel graag nog 1 optreden inplannen, om iedereen die van ons genoten heeft (en andersom), te bedanken voor zijn/haar steun en support in het afgelopen decennium. Helaas gaat dat nog wel even duren, want vanwege het coronavirus is een grote samenkomst (zonder 1,5 meter afstand) even niet mogelijk.
Maakt ons niet uit, dat afscheid komt er, daar kunnen jullie op rekenen. Zodra we daar meer over weten lees je dat hier of op onze facebookpagina, houd ons dus zeker in de gaten!

Voor nu willen we iedereen die in de afgelopen 12,5 jaar heeft meegezongen, gedanst, genoten met en van ons bedanken voor de support die we mochten krijgen. We hebben er elke seconde van genoten en gaan dat heel graag nog 1 laatste keer met jullie doen.

BEDANKT!

Liefs,
Erwin, Derwin, Maarten, Cindy, Joanne en Jeroen

P.S. Hieronder het filmpje dat we hebben opgenomen om jullie persoonlijk te vertellen dat we ermee stoppen.

2019 in volle gang!

Het is alweer een poosje 2019 en we realiseren ons dat we al een tijdje geen nieuws meer hebben gepost, dus bij deze!

We hebben dit jaar alweer diverse optredens gehad, huwelijksjubilea, verjaardagsfeesten, het kwam allemaal al voorbij dit jaar maar we zijn nog lang niet klaar! Er staan nog heel wat optredens in de agenda, dus we hoeven ons deze zomer zeker niet te vervelen.

Zo ongeveer eens per half jaar gaan we als band even bij elkaar zitten voor een bandvergadering. Gewoon om eens te bespreken hoe het gaat, waar we tegenaan lopen en waar nodig de lucht te klaren. En dat werkt; want inmiddels zijn we dus alweer 11 jaar een team! Een van de onderwerpen die al een poosje op de agenda stond was een fotoshoot. Het was al een tijd geleden dat we op de foto waren geweest en met Jeroen hadden we überhaupt nog geen fatsoenlijke foto’s dus dat werd wel weer eens tijd. Daaraan gekoppeld was het onderwerp ‘bandkleding’: we willen op het podium meer een eenheid uitstralen en bandkleding doet dan heel veel natuurlijk. Derwin en Cindy werden belast met de taak van het uitzoeken welke kleding bij ons zou passen en dat werd het volgende. Voor de mannen: All Stars naar keuze, donkerblauwe broek, wit shirt, zwart colbertje. Voor de dames werd het: Schoenen naar keuze, lichte broek, wit shirt, zwart jasje. Maarten en Derwin gingen gelijk los op de website van converse om custom all stars te laten maken, op onze facebookpagina zie je daar het resultaat van ;-).
We vonden Angelique bereid om wat foto’s van ons te maken in onze nieuwe kleding, zie het (wat ons betreft geslaagde) resultaat hierboven!

Voor de komende periode dus diverse optredens op het programma maar voornamelijk besloten. Komen kijken is er dus even niet bij, maar mocht je een locatie in gedachten hebben waar je ons graag eens wilt zien optreden, laat het weten!

De laatste maand van 2018

Ja, zo besta je 10 jaar en zo ga je toch al wel weer heel hard richting de 11 met z’n allen! Het jaar waarin we ons 10-jarig jubileum mochten vieren is bijna ten einde en we sluiten het leuk af!

18 november deden we mee aan het Huiskamerfestival in Zuidwolde; verschillende huiskamers in Zuidwolde hadden muzikale duo’s, koren, bands in de woonkamer en heel Zuidwolde en omgeving mocht daar gratis van komen genieten. Wij hadden de eer in de grootste huiskamer te spelen maar hadden voor de gelegenheid wel wat akoestische sets voorbereid, zodat het allemaal niet teveel lawaai zou worden. En dat viel in de smaak! Bij de laatste set zat de huiskamer mooi vol en werd er zelfs her en der voorzichtig meegezongen. Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!

24 november mochten we weer spelen op ons allereigenste feestje Brugpop! Het is stiekem toch wel ons favoriete feestje van het jaar, vooral omdat we het zelf mogen organiseren. Vorig jaar sloten we af, dit jaar mochten we als één na laatste band het podium op, voor The Green Monkeys. We hadden voor de gelegenheid natuurlijk weer de nodige nieuwe nummers ingestudeerd (Leef, Bloed Zweet en Tranen, Waterloo, een heuse Queen Medley) en daarmee konden we weer een prachtig mooi feestje bouwen! Onze mannen hebben nog even voor een heule stoere foto gezorgd, zie hierboven. Zoals gezegd sloten The Green Monkeys af en dat deden ze waardig! Wat een band is dat zeg, het dak was eraf toen zij klaar waren. Wij kijken alweer uit naar editie 2019!

Vanavond, 7 december sluiten wij het muzikale jaar af met een optreden in De Koffiepot in Hoogeveen, op een besloten bedrijfsfeestje. De rest van het jaar nemen we even vakantie, volgend jaar gaan we weer met frisse moed aan de slag om te zorgen dat ook 2019 weer een succesvol muzikaal jaar gaat worden voor ons! Voor nu: Jullie allen alvast heeele fijne feestdagen, en een goede jaarwisseling, tot volgend jaar!

Brugpop komt er weer aan!

We mogen op 24 november dit jaar voor de achtste keer Brugpop organiseren! Wat begon als een mini-festival zodat we gratis konden blijven oefenen in het oude dorpshuis van Nieuwlande, is in acht jaar uitgegroeid tot een jaarlijks festival met z’n 300 bezoekers en wat zijn we daar trots op!
Voor ons is Brugpop toch elk jaar wel weer het hoogtepuntje van het jaar; vrienden, familie en dorpsgenoten komen samen met ons een feestje vieren en wij kunnen laten horen waar we het afgelopen jaar zoal mee bezig zijn geweest op muzikaal gebied.

Ook dit jaar hebben we weer een moddervette line-up kunnen regelen met Heathland, Allright, wijzelf en The Green Monkeys. Vorig jaar stonden we zelf stiekem 2 keer op het programma maar dat is dit jaar (helaas?) niet zo. We houden het bij 1 set en we hebben weer hard gewerkt aan nieuwe nummers (en medleys!) dus hou je vast want we gaan weer een feestje bouwen waar je U tegen zegt!